Концерт „Млади таланти“ на Камерен оркестър „Дианополис“ – Ямбол с виртуоза Джанмарио Страпати

Концерт в подкрепа на младите таланти ще изнесе Камерен оркестър „Дианополис“ с концертмайстор Красимира Султанова в зала „Съвременност“ на Културно-информационен център „Безистен“ – Ямбол на 24 октомври, неделя, от 11:00 часа.

Гост-музикант ще бъде италианският музикант Джанмарио Страпати, майстор на най-ниския по звучене духов музикален иструмент – туба. Той е изнасял концерти като солист в камерни и оркестрови формации във Великобритания, Румъния, Албания, Германия, Молдова, Словакия, Финландия, Унгария, Италия, Черна гора, Русия и България.

Получава престижната награда „Нино Рота“ през 2015 година, когато е само на 15 години.

Джанмарио Страпати е почетен гражданин на родния си град Анкона. Той вече е свирил в ямболския Безистен.

Любителите на класическата музика ще чуят в програмата произведения на Aлесандро Марчело, Луиджи Бокерини, Винченцо Белини и др.

Билетите за концерта са вече в продажба на касата в Културно-информационен център „Безистен“. Публиката ще заеме 50 % от седящите места в залата съгласно заповедта на министъра на здравеопазването за противоепидемичните мерки.

Камерен оркестър „Дианополис“ и Джанмарио Страпати ще представят същата музикална програма във втората вечер на XLVI Музикални дни „Проф. Недялка Симеонова“ в Хасково на 23 октомври, събота, от 19:00 часа.