Безплатен концерт на Камерен оркестър „Дианополис“

Продължават концертите на Камерен оркестър „Дианополис“ с известни диригенти и музиканти.

На 31 октомври, неделя, от 11:00 часа в зала „Съвременност“ на Културно-информационен център „Безистен“ – Ямбол отново ще звучи класическа музика в изпълнение на Камерен оркестър „Дианополис“ с концертмайстор Красимира Султанова.

Гост-диригент на неделния концерт-матине ще бъде Александър Бояджиев, а гостуващ солист – Ян Тегтмайер /виола/.

Александър Бояджиев е завършил специалност „Пиано“ в Щутгарт, Германия, но кариерата му е свързана с дирижирането. Той вече е гостувал на концерти в Ямбол.

Германецът Ян Тегтмайер е свирил на „Златната Диана“ през 2016 година и е не само талантлив музикант, но и добър композитор. Преди пет години в зрителната зала на Община Ямбол беше изпълнена творбата му „Концерт за туба и оркестър“, която получи много аплодисменти.

 В неделя ямболската публика отново ще има възможността да се наслади на две негови произведения – „Концерт за виола и оркестър“ и „Серенада за оркестър“.

В програмата е включен и „Концерт в ре-минор за пиано и оркестър“, композиран от бароковия гений Йохан Себастиан Бах.

Във връзка със заповедта на министъра на здравеопазването и въведените противоепидемични мерки на територията на България, в залата за безплатния концерт ще бъдат допускани единствено хора със „зелен сертификат“.