Васил Петров идва в Ямбол на 8-ми Юли – представя SymphoNY way 2 на Лятното кино

SYMPHONY WAY

Под съпровода на Врачанска филхармония представя новият си албум LOVE SONGS Vol.1

Големият български музикант и изпълнител Васил Петров ще представи „SymphoNY way” 2 в Ямбол на 8 -ми юли от 20.30 часа. Концертът е част от националното му турне, което премина през Сливен, Пловдив, Карлово и Бургас с голям успех и поредица от бисове. На концерта ще представи теми от новият му албум „LOVE SONGS Vol.1“,  ще чуете и нова авторска филмова музика на Васил Петров, както и неговата интерпретация на поп и рок хитове, като „Fragile“ на Стинг и „Soldier of Fortune“ на Deep Purple, филмови теми – „Schindler’s List“ (Списъкът на Шиндлер), „Smile“ на Чарли Чаплин, „Feelings“ на Морис Албърт, Love story (Where Do I begin) на Франсис Лей и нова версия на едни от най-великите песни на Бийтълс – Something, Yesterday и Michelle.

Дюк Елингтън и ориенталският му джаз стандарт Caravan присъства в концерта, както и хитовете на Франк Синатра и някои изненади. Всички те са в симфоничен прочит на Врачанска филхармония с джаз трио с талантливите музиканти – Йордан Тоновски (пиано), Христо Минчев (бас китара) Кристиян Желев (ударни). Диригент е Христо Павлов, а специален гост-солист е забележителната цигуларка и носител на множество световни награди – Зорница Иларионова. Аранжиментите в програмата са дело на Ангел Заберски – младши, Румен Тосков – Рупето, Васил Спасов и Христо Павлов.

Билети за концерта на Васил Петров в Ямбол може да намерите на театралната касата в Безистена.

Останалите дати на турнето са: 3 Юли в Петрич – стадион Цар Самуил, 10 Август в Плевен – двора на историческия музей, 11 Август във Велико Търново – Летен театър, 26 Август в Търговище – Арена Търговище, 6 Септември в Ловеч, 7 Септември в Шумен – Студенски парк,  8 Септември в Русе – Канев център, 22 Септември в Созопол – Амфитеатър Созопол.

Медийни партньори на турнето са Радио 1.

Концерта ще се проведе при пълно спазване на разпоредбите за отстояние и вход на Министерство на здравеопазването. Местата са силно ограничени, при спазване на противоепидемичните мерки и 50% капацитет на залите.

За допълнителна информация на страницата на Васил Петров:

https://www.facebook.com/VassilPetrovOfficial