Георги Георгиев: Честит Ден на българската община и на местното самоуправление!

Уважаеми тунджанци,

Уважаеми колеги от общинска администрация, кметове и кметски наместници,

Уважаеми общински съветници,

Честит Ден на българската община и на местното самоуправление!

Вече 23 години честваме този ден по предложение на Националното сдружение на общините в България, но за първи път тази година той официално е обявен за празник с решение на Министерски съвет. Това е истинското признание за ролята на общините в управлението на държавата.

Общината е най-близо до своите граждани, тя е ежедневно на пулса на проблемите им в търсене на най-верните решения. Затова 12 октомври не е просто ден на работещите в администрацията, а празник за всички граждани, които милеят за своята община.

Като кмет винаги съм вярвал, че смисълът на правомощията, които ми дава Вашият избор, е да помагам на хората и да се опитвам да решавам проблемите им. Така аз разбирам отговорността да управляваш община.

Уважаеми колеги от общинска администрация, кметове и кметски наместници,

Благодаря Ви за старанието, енергията и всеотдайността в работата. Благодарен съм и че заедно изграждаме имиджа на отворена към проблемите на хората администрация.

Уважаеми общински съветници,

Благодаря Ви за общите усилия заедно да подобряваме живота на нашите граждани, за мъдростта на решенията и за помощта Ви.

През годините на своето съществуване община „Тунджа“ е доказала, че работи за хората и за бизнеса, и вярвам, че и занапред ще продължим да отстояваме висотата на постигнатото в името на по-доброто бъдеще на нашите граждани!

 

Честит празник!