БСП – Ямбол връчи първия за 2019 г. културен чек

Зам.-председателят на БСП – Ямбол Божидара Божилова връчи първия за 2019 г. културен чек. Негов носител е Стойчо Костов от Професионалната гимназия по земеделие, който е навършил пълнолетие на 9 февруари и веднага е кандидатствал за чека чрез сайта на ямболската организация на БСП – „Контрапункти”.

Пред ямболските медии той сподели, че тази инициатива е много полезна за младите хора, за да могат да посещават театрални постановки или да отидат на кино. Самият той ще ползва културния чек, за да отиде на кино, защото досега не го е правил.

Инициативата „Културен чек” на Младежкото обединение на БСП – Ямбол и на народния представител Кристиан Вигенин, която започна през 2018 г., продължава и през тази година. Тя има за цел да направи културата по-достъпна за младите хора и да насърчи потреблението на културни продукти сред младежите в Ямбол. Навършилите пълнолетие могат да получат чек за 20 лв., с които да си закупят книга, да посетят театрална постановка, кинопрожекция или концерт.
За културен чек може да кандидатства всеки ямболски младеж, който навършва 18 години през 2019 г., като попълни в сайта www.kontrapunkti.bg т. нар. контактна форма с имената и посочи телефон за връзка.