Парламентарни избори 2021: „БСП за България“ пое конкретни ангажименти към тунджанци

Гостоприемните тунджанци посрещнаха листата на „БСП за България“ в селата Роза, Ботево, Меден кладенец, Межда и Генерал Тошево.

Кандидатите за народни представители дойдоха да се срещнат лично с тях и да разговарят, за да чуят проблемите им и поръченията, с които искат да ги изпратят в следващия парламент.

Заедно с кандидатите във всички села беше и кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев, за да подкрепи листата на коалицията, с която е избиран вече пет мандата и доказва на практика политиката с грижа за хората.

Празнично облечени в народни носии, с цветя и собственоръчно направени от тях кулинарни специалитети тунджанци посрещнаха кандидатите, но споделипха и проблемите си.

В Роза хората поставиха като проблем сложните строителни процедури за присъединяване към канализационната мрежа, например и поискаха законодателни промени за облекчаване на процедурите при строителство на по-малки обекти.

В Ботево с кандидатите за народни представители беше дискутиран един от най-важните проблеми за спешната необходимост от държавна подкрепа за ремонта на уличната мрежа, който е особено актуален за община „Тунджа“ с нейната огромна територия и 44-те й села.

Кандидатите за народни представители посетиха и лозов масив и се запознаха с предизвикателствата пред земеделските производители.

В Меден кладенец хората призоваха кандидатите от листата да помислят как по законодателен път да увеличат доходите, защото това е сериозен проблем не само за пенсионерите.

В Межда хората поискаха да им бъде гарантирано водоподаването. 

В Генерал Тошево кандидатите за народни представители почетоха паметта на генерал Стефан Тошев, чието име носи селото, с поднасяне на цветя пред паметника му, а от селото повдигнаха проблема за по-сериозна държавна подкрепа за читалищата по селата, в които съхраняват традициите млади и стари.

Кандидатите на „БСП за България“ разясниха, че голяма част от исканията на хората са залегнали в предизборната програма на коалицията – пенсиите могат да бъдат увеличени чрез преизчисляване към 2017 г., левицата е за реална децентрализация, която ще оставя част от данъците на граждани и фирми в общините, за да могат да посрещат нуждите си. Програмата предвижда и осигуряване на чиста питейна вода чрез фонд за държавно финансиране на ремонти по водопроводната мрежа в малките населени места. Подчертано беше, че БСП е единствената партия, която е отделила внимание в предизборната си платформа на културата и патриотичното възпитание.

Поетите ангажименти могат да станат реалност, ако на 4.04 „БСП за България“ получи мощна подкрепа с номер 4 в интегралната бюлетина.

Купуването и продаването на гласове е престъпление