Ямбол ще бъде домакин на Държавното първенство по скокове на батут

Държавното първенство по скокове на батут ще се проведе от 22 до 25 юни със съвместното домакинство на Ямбол и Сливен. Мероприятието е организирано от Българската федерация по скокове на батут и се осъществява с подкрепата на общините Ямбол и Сливен.

Събитията от програмата на състезанието ще започнат на 22 юни, четвъртък, в 10:00 часа в Сливен, където ще се проведат скоковете на двойния минибатут и скоковете на пътека. В 19:00 ч. се очаква да бъдат наградени и победителите в двете категории.

На следващия ден, 23 юни, в 15:00 часа в ямболската спортна зала „Диана“ ще започнат състезателните процеси в индивидуалните скокове на батут.

Официалното откриване на състезанието ще се състои в 16:00 часа на 24 юни, събота, в спортна зала „Диана“, а в 16:30 часа ще последва и надпреварата в синхронното скачане.

Финалите в двете категории – индивидуално и синхронно скачане на батут, ще започнат в 9:00 часа на 25 юни, неделя. След това ще се състои награждаването на  заслужилите спортисти.

Повече от 200 състезатели на 14 клуба от цялата страна се очаква да пристигнат за първенството в Ямбол и Сливен. Те ще бъдат разделени в пет възрастови групи – деца до 8-годишна възраст, деца на 9 и 10 години, деца на 11 и 12 години, младежи на 13 и 14 години и младежи на 15 и 16 години.

Град Ямбол ще бъде представен от два отбора – Клуб по скокове на батут „Енчо Керязов“ и Клуб по скачане на батут „Космос“. Това ще бъде първо домакинство на първенство от такъв ранг за Ямбол през последните четири години.