Ямбол отбеляза 141 години от Освобождението си

С тържествено честване, организирано от община Ямбол, бе отбелязана 141–ата годишнина от Освобождението на града от османско владичество. Инициативата събра пред паметника, на мястото, където са били посрещнати руските войни от 23-ти Донски казашки полк, представители на местната власт, родолюбиви и политически организации, военнослужещи, граждани.

„Нека не само на 17 януари си спомняме за силния дух на предците ни, нека винаги да носим в себе си историята на своя град и на своя народ! Защото историята ни показва, че успяваме единствено, когато сме сплотени и единни“, заяви в словото си кметът на Ямбол Георги Славов.

Благодарствен молебен за загиналите герои отслужи Негово Високопреподобие Архиерейският наместник Архимандрит Димитрий. Поднесени бяха венци и цветя в знак на почит към паметта на героите.

Отбелязването на 141-ата годишнина от Освобождението на Ямбол продължи със шествие по улиците на града до Паметника на загиналите за националното освобождение, където също бяха положени венци и цветя на признателност.