Успехи на клуб „Ямбол-99“ на Държавните турнири по вдигане на тежести и тенис на маса за хора с увреждания

На 4 декември в Спортна зала „Диана“ – Ямбол се проведоха Държавни турнири по вдигане на тежести и тенис на маса, организирани по повод Международния ден на хората с увреждания, в които участваха състезатели от цялата страна.

Купа за първо място в комплексното класиране получиха Спортен клуб за инвалиди „Ямбол-99“. След тях се нареди Спортен клуб за хора с увреждания „Сини камъни“ – Сливен, а на третата позиция се класира отборът на Спортен клуб за хора с увреждания „Джавелин“ – Бургас.

Най-добри в турнира по тениса на маса бяха членовете на СКИ „Ямбол-99“ – Пресиан Пресиянов и Златомир Илков. Те се окичиха със златни медали. След тях в класирането остана Руси Русев, който заслужи сребърен медал, Веска Танева, Георги Митев, Иван Николов и Васил Гинов получиха бронзови медали.

Наградите бяха осигурени от Българска параолимпийска асоциация с председател Илия Лалов, а медалите връчи заместник-кметът на община Ямбол Енчо Кирязов.

На турнира по вдигане на тежести се отличи Георги Киряков, който вдигна 170 килограма от лежанка и спечели златен медал. Сребро получи Златомир Илков, млад и надежден спортист от СКИ „Ямбол-99“. Третата позиция зае Ники Кръстев от СКХУ „Джавелин“ – Бургас.

При вдигането на тежести отборът на СКИ „Ямбол-99“ също спечели купа за комплексно класиране на 2 място. На първо място се класира СКХУ „Джавелин“ Бургас – 1 място, третата позиция остана за „Орел“ –  София.

Всички спортни прояви на ямболския клуб се дължат на усилията на председателката Надя Александрова и ръководството на УС.

Финансовата подкрепа за доброто организиране на състезанията се дължи на Министерство на младежта и спорта, Българската параолимпийска асоциация, Община Ямбол, Община Тунджа, Национален алианс за социална отговорност, както и на ямболски фирми.