Победа за отбора на 42-ри механизиран батальон в бригадния шампионат

Отборът на 42-ри механизиран батальон – Ямбол, от състава на Втора механизирана бригада, се класира на първо място в бригадния шампионат по „Футбол на малки врати”, който се проведе на 09.05.2018г., в Стара Загора. Освен купата на първенството, двете индивидуални награди за „Голмайстор” и „Вратар” също бяха спечелени от военнослужещи на батальона.

В първенството между отборите на военнослужещи от Втора механизирана бригада отборът на  42-ри механизиран батальон – Ямбол спечели оспорваната надпревара, като получи купата за първото място, връчена от заместник-командира на бригадата полковник Недялко Ников. Полковник Ников връчи и статуетката за „Голмайстор на първенството” на ефрейтор 2 клас Генади Георгиев, определяйки неговата атака и попадение във вратата на „противниковия отбор” като „най-красивия гол със задна ножица” в редица проведени шампионати през годините.

В деня на Победата за 42-ри механизиран батальон – Ямбол, в Стара Загора, без нито един гол във вратата на отбора и с приза „Вратар на първенството” се отличи и военнослужещият младши сержант Илия Киров.

Деветомайската победа в Стара Загора, беше поредната за тим на батальона, след редицата извоювани първи места в бригадните шампионати през годината при дисциплините „Стрелба с пистолет”, „Военен трибой”, в професионалната надпревара по тактико-специална подготовка на разчетите и др.