Национална кампания на БМЧК „Умножи доброто 2.0“

Доброволци от БМЧК-Ямбол се включиха в Национална кампания „Умножи доброто 2.0”, организирана по повод Международния ден на младежта и 100-годишнината на БМЧК чрез поредица от инициативи.

Доброволците проведоха открити уроци на тема „Нашето здраве е в нашите ръце“, насочени към млади хора. Младите хора бяха запознати с информация за полезните и вредните храни в нашето ежедневие, съвременни изисквания за здравословно хранене, съвети как да отстояват на вредните изкушения-лакомства, напитки, които се предлагат на пазара в момента. Специално внимание бе отделено на темата, свързана с нарушенията на хранителното поведение сред младежите.

Друга инициатива, която доброволците проведоха бе цикъл от летни занимания с деца на тема „Превенция на пътния травматизъм“ в Учебен център на БЧК по пътна безопасност. Темата е избрана заради повишения риск от пътни инциденти с деца-пешеходци по време на лятната ваканция. По време на заниманията децата получиха знания, свързани с пътната безопасност и правилата за движение, за да успяват сами да се предпазват от рисковите ситуации, възникващи на пътното платно.

Раздадени бяха информационно-образователни материали по дискутираните теми на младежите.

 

              Областен Секретариат на БЧК – Ямбол