Конкурс за рисунка „Моята Кукерландия – нарисувай ми кукер“

Пъстър, вълнуващ и забавен – това е конкурсът за рисунки „Моята Кукерландия – нарисувай ми кукер“, който и тази година събра стотици творби на ученици от цялата страна. Общо 213 рисунки в първа и 71 във втора възрастова група се състезаваха за призовите места в конкурса, който по традиция се организира от НЧ“Съгласие -1862“ със съдействието на община Ямбол.
И тази година интерес към надпреварата показаха млади художници от училища, школи, клубове и детски центрове от всички краища на страната. Сред тях са участници от Ямбол, община „Тунджа“, София, Варна, Русе, Бургас, Търговище, Плевен, Харманли, Козлодуй, Сливен, Берковица, Балчик, Шумен, Враца, Ботевград, Сандански, Попово, Стралджа, Елхово и др.
Жури с председател Петър Тепсизов и членове Стойка Цингова и Соня Стефанова – уредници в ХГ „Жорж Папазов“, определи победителите в двете възрастови групи. Отличените творби заедно с още 65 селектирани от журито рисунки са подредени във фоайето на читалището, а официалното откриване на изложбата е част от церемонията по награждаване на победителите.
Конкурсът „Моята Кукерландия – нарисувай ми кукер“ е част от програмата на Международния маскараден фестивал „Кукерландия“.
 
Ето и имената на наградените:
ПЪРВА ВЪЗРАСТОВА ГРУПА /І – ІV клас/:
І награда: Виктория Неделчева – II клас,Школа „Арт Попово“ гр.Попово
ІІ награда: Сияна Даниелова – IV клас,ОДК гр.Русе
ІІІ награда : Георги Тодоров- IV клас,ОУ“ д-р Петър Берон“ гр.Ямбол
Поощрителни награди:
Кристияна Бужева –II клас,Школа „Арт Попово“ гр.Попово
Дорина Василева – II клас,ОУ“Васил Левски“ гр.Правец
ВТОРА ВЪЗРАСТОВА ГРУПА / V – VІІІ клас/:
І награда: Рая Челебиева – V клас,ОУ“Любен Каравелов“ гр.Ямбол
ІІ награда: София Василева – V клас,ОУ“Захари Стоянов“ гр.Варна
ІІІ награда: Иван Василев – VI клас,СУ“Св.Климент Охридски“ гр.Ямбол
Поощрителна награда:
Магдалена Йосифова – VI клас,СУ“Стоян Заимов“ гр.Плевен