Какви био продукти са ни необходими

На пазара започнаха да се появяват все повече марки, предлагащи здравословни био храни. Днес биологичните продукти са навсякъде. Вече няма да ги видите в супермаркетите на малък рафт в задната част на залата. Днес те ни се представят в опаковки в изискани пастелни цветове, придружени от уверения на учени и известни личности, че тази храна ще промени живота ни.

Ние сме това, което ядем. Биологичните хранителни продукти стават все по-достъпни с всеки ден. Много производители днес помагат на последователите на безглутенова и веган диета, а вследствие тези храни се превръщат в част от нашите навици за пазаруване.

 

БИО Продукти

 

Топ 3 артикула, които да изберете

В онлайн био магазините можете да откриете голямо разнообразие от всякакви органични продукти, които ви се хапват. От шоколади и десерти до плодове и зеленчуци – богатият избор прави пазаруването още по-лесно.

Най-популярните са:

  • плодове и зеленчуци ‒ дори хората, които не са почитатели на био продуктите ги предпочитат. Всички обичат вкуса на домашно отгледани храни от градината на баба. Именно затова избират органичните, защото техният вкус е най-истински, без добавени вредни химикали;
  • млечни продукти ‒ да, вкусът е малко по-различен, но с времето ще усетите колко по-истински е той. Всяко ново нещо е леко странно в началото. Био млякото е подходящо дори за деца. Към него няма добавени изкуствени съставки и освен че е истинско, то се произвежда и от специално отгледани животни;
  • десерти ‒ тук има наистина голямо разнообразие. Веган или не, органичните десерти нямат добавена захар. Те са направени изцяло от естествени подсладители, в някои случаи с помощта на различни плодове, най-често фурми. Шоколадите са на почетно място, предпочитани от деца и възрастни.

Натуралните био добавки, снаксовете и супер храните са изключително важни в режима на всеки човек. Те допринасят за правилното функциониране на тялото.

Какви са ползите от яденето на органични храни

Тези храни имат по-кратък срок на годност, остават по-свежи с течение на времето и често имат по-богат вкус. Продуктите на биологична основа съдържат по-малко пестициди, а животните, отглеждани във ферми с органични условия, не получават антибиотици, хормони на растежа и генетично модифицирани организми.

Те са известни с това, че не съдържат пестициди, изкуствени торове и хербициди. Биологичното земеделие се основава на традиционни земеделски методи. Доверете се на сайтовете за био храни и подобрете живота си!