БЧК отбеляза Деня на родилната помощ

bty

        В синия салон на  Народно читалище „Съгласие 1862“ в Ямбол се проведе традицианния за Ямболската червенокръстка организация ритуал по повод отбелязването на 21 януари – Ден на родилната помощ. 

       Инициативата е организирана от ръководството на Общинската организация на БЧК – Ямбол с участието на доброволци и членове от дружествата на БЧК към общинската организация.

       Събитието се реализира в партньорство с Регионалния съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва, към който БЧК – Ямбол е учредила червенокръстка структура.

       Това е първата за 2018 година инициатива на Общинското ръководство на БЧК-Ямбол, с която за пореден път бе засвидетелствано уважение и съпричастност към хората от третата възраст, които остават верни на традициите и не пропускат по достоен начин да изразят благодарността си към хората, помогнали за раждането на нов живот. 

        Празничната програма бе открита от г-жа Иванка Георгиева – Председател на Общински съвет на БЧК-Ямбол, която представи исторически факти за възникването на този специален за жените ритуал.   

        След традиционния ритуал, пресъздаден от доброволци на организацията, присъстващите бяха поздравени с изпълнения на певческа група «Росна китка» към квартален клуб «Полковник Бакланов» в град Ямбол.

   

                                                ОБЛАСТЕН СЕКРЕТАРИАТ НА БЧК – ЯМБОЛ