Три медала за атлетите на клуб „Тунджа“

Златната школа Атанасови на Клуб по лека атлетика „Тунджа“ – Ямбол добави три медала  във витрината си от Националния шампионат по лека атлетика. На завършилото държавно първенство за мъже и жени в зала Полина Тодорова спечели златен и сребърен медал,  а Виктория Георгиева – бронзов.
 Поли стана шампионка на 800м с резултат 2:10:05/личен резултат на закрито/, Вики е трета с 2:15:42, а Деница Георгиева – четвърта. Победителките бяха наградени от министъра на спорта Красен Кралев.

През вчерашния ден Поли извоюва второ място на 400 м с резултат 56:43, а Вики влезе на финал сред най-добрите и се нареди четвърта.

С постижението си от бягането на 800м Виктория Георгиева покри и норматива за участие в Балканските игри. Нашето момиче получи място в националния отбор за юноши и девойки до 20 години и на 9 февруари ще застане на старт в зала“ Аксис Арена „, която ще бъде домакин на първенството. Състезанието ще бъде едно от най-силните досега, а заявки за участие са подали атлети от 17 страни. Освен в надпреварата за отличията на 800м Вики ще се включи и в българската щафета, където ще бяга трети пост. В момента Вики и нейната треньорка Галина Атанасова са на подготвителен лагер с националния отбор. 

Норматив за участие в Балканиада, но при мъже и жени покри и другата състезателка на КЛА“Тунджа“ Полина Тодорова.  

Браво, момичета! Браво на треньорите Галина и Йордан Атанасови!

Ето и моменти от шампионското бягане на Поли: