Ямбол ще бъде домакин на третия кръг от Републиканския шампионат по пътна безопасност и приложно колоездене „Да запазим децата на пътя“

На 17 и 18 юни 2022 година в Ямбол ще се проведе третият кръг от Републиканския шампионат по пътна безопасност и приложно колоездене „Да запазим децата на пътя“.

Събитието е организирано с помощта на Община Ямбол, Областна администрация – Ямбол, Областния съвет на Български червен кръст – Ямбол, Национално движение по приложно колоездене „Младежта за безопасност на движението“, Областна дирекция на МВР – Ямбол, Регионално управление на образованието – Ямбол, Съюз на българските автомобилисти – Ямбол и други.

На 17 юни, петък, в 14:00 часа ще започне техническа конференция с ръководителите на участващите отбори от страната в зала „Юбилейна“ на БЧК – Ямбол.

В 14:30 часа ще бъде осъществен отборен тест на тема „Безопасност на движението по пътищата“, а в 15:15 часа всеки участник ще направи индивидуален тест, за да покаже до каква степен е запознат със Закона за движението по пътищата.

В 17:00 часа участниците ще положат практически изпит по оказване на първа долекарска помощ.

На втория ден от мероприятието – 18 юни, събота, ще се състои официалното откриване на Републиканския шампионат по приложно колоездене – в 9:00 часа пред Народно читалище „Съгласие-1862“ – Ямбол.

В 9:30 часа ще започне дисциплината „Майсторско управление на велосипед“, в 11:00 часа – „Управление на велосипеди в детско автоградче“. Двете дисциплини ще се проведат пред сградата на читалището.

В 13:30 часа ще бъдат обявени резултатите от шампионата и отличените състезатели  ще получат своите награди.

Съдийската бригада, която ще оценява състезателите, е в състав: директор – инж. Митко Филипов от Ямбол, главен съдия – инж. Христо Христов от София, секретар – инспектор Мария Ботева от София.