Започва проучване за потребностите от работна сила в област Ямбол

През месец февруари в област Ямбол ще бъде извършено проучване за потребностите на работодателите от работна сила. Проучването ще се извършва чрез онлайн анкета, разработена от Агенцията по заетостта.
На основание Закона за насърчаване на заетостта Комисията по заетостта към Областния съвет за развитие ще набира, обобщава и разглежда събраната информация от анкетни проучвания за потребностите на работодателите от работна сила.


Онлайн анкетата съдържа разнообразни въпроси относно изискванията на работодателите при подбора на кадри; нуждите и възможностите от обучение на персонала; проучване специфичните потребностите от служители с висше, със средно образование и др.
Анкетата може да бъде попълнена в срок до 28 февруари.  Информацията ще бъде обобщена от Комисията по заетостта към Областния съвет за развитие и ще бъде предоставена на Агенцията по заетостта.
Проучването се извършва на територията на цялата страна. То ще даде възможност да бъде получена реална и конкретна информация за обхвата, професиите, компетенциите, знанията и уменията на търсените кадри, както и да бъдат определени държавни и регионални приоритети за насърчаване на заетостта и приоритети в сферата на образованието.
За да бъдат взети под внимание мнението, търсенията и изискванията на регионалния бизнес е необходимо работодателите да попълнят анкетата. Тя може да бъде намерена на следния адрес:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf_Jy0i_hWV93mRunoBkqy2Fn0AFA5VTXcNy5FzIEjUVyThYw/viewform 
Комисията по заетост разчита на активността на работодателите в това проучване.