Спортист № 1 на Ямбол шампион от SENSHI 18

Спортист № 1 на Ямбол за 2021 г. и 2022 г. Кристиян Дойчев постигна поредната си победа на 18-тото издание на професионалната бойна галавечер SENSHI, което се проведе във Варна. Нашият състезател грабна шампионския пояс след победа над 19-годишния Ренато Пранга от Италия, шампион в Родината си по муай тай.

Срещата предложи на публиката много зрелищен екшън и силни удари, а с тоталната си доминация на ринга Дойчев се наложи с голям превес и безапелационно победи младия си съперник с единодушно решение на съдиите.

Кристиян Дойчев е първия носител на Европейски пояс на SENSHI от Европейското първенство на Професионалната лига на KWU, провело се на 8,9 и 10 юли 2021 г. Сега печели втора победа.

Той е на 27 години от Ямбол, тренира киокушинкай от 2001 г. Европейски шампион по карате киокушин през 2018 г., както и сребърен медалист от световното първенство по карате киокушин в категория мъже до 90 кг през 2019 г. Носител на приза „Най-добър спортист“ на годишните награди „Златен пояс“ на Националната асоциация на бойните спортове в България.

С постиженията му в спорта, освен ямболския спортен клуб по карате-киокушин „Дойчев-2000“, където треньор е братът на Кристиян – Георги, се гордеят и в Спортен клуб по бокс „Ямбол“. В боксовия клуб той започва да тренира от 2008 г. През същата година завоюва две втори места – на първенство за купа „България“ и Климавент – гр. Ямбол, през 2009 г. става Републикански шампион по бокс на България, а след това и вицешампион на Европейско първенство.

Отскоро Кристиян Дойчев започна да тренира деца и младежи по киокушинкай във Варна. Междувременно се подготвя и за следващата си битка, която ще бъде не по-рано от месец декември.