Светлинният иновативен спектакъл „Квазар“ прави своя дебют пред ямболска публика

Трупа „Палячи” ще разкажат една невероятна история чрез авторска огнено-светлинна постановка

По време на Панаира на туристическите забавления и анимации, виртуозите от „Палячи” ще изнесат иновативен спектакъл. Премиерата пред ямболска публика ще се случи на 23-ти септември (петък) от 21:00 часа пред сградата на Общината. Зад сюжета стои идеята за свободата и обединяването на силите. В историята артистите ще ни пренесат в друго измерение, в което човечеството иска да изследва нови територии и се стреми към космоса.

 

Спектакълът е по сценарий на Иван Ценков, който се вдъхновява за него от необятността на Вселената и най-ярките светлинни обекти в нея – Квазарите. Според Иван, те светят със светлината на хиляди галактики и точно тази завладяваща яркост и красота ще бъдат заложени и в изпълнението на постановката. За да пресъздадат максимално реалистично своя разказ, артистите ще използват специално създадени за „Квазар” костюми и най-модерните светлинни реквизити. Постановката се реализира благодарение на финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура”.

 

От 2015 година до сега, формацията има зад гърба си различни реализирани проекти, включващи огнени, светлинни и пиротехнически шоу програми, LED спектакли и авторски постановки, комбиниращи театър, танци, светлинни и огнени реквизити, пиротехнически ефекти и уникални костюми. Един от най-известните спектакли на „Палячи” е Последната сватба на Царя”. Благодарение на него, трупата получава през 2022 година номинация за престижния национален конкурс Икар.

На 23-ти септември (петък) от 21:00 часа в град Ямбол, на ул. „Георги Сава Раковски“ (пред сградата на Общината), ще бъде дебютът на уникалната светлинна постановка Квазар” пред ямболска публика. Трупа „Палячи“ ще вземе участие в програмата на Панаира на туристическите забавления и анимации. Събитието се организира от Регионален исторически музей – гр. Ямбол.