Програма за празника на община „Тунджа”

В периода от 12 до 22 април ще бъдат проведени празнични прояви, посветени на Деня на общината 22 април – Международен ден на Земята.

Празничните прояви започват с организираният от община „Тунджа“ и авиобаза Безмер велопоход, посветен на Деня на авиацията и космонавтиката, както и с празника за децата от детските градини „Водим бъдещето за ръка“.

В рамките на тунджански театрални дни Драматичен театър „Невена Коканова” ще гостува с пиесата „Юнаци с умни калпаци“, а самодейните театрални групи на селата Безмер и Маломир ще представят своите постановки пред публиката на други населени места. За най-малките зрители- децата, ще бъдат изнесени представления на Държавен куклен театър – Москва, Русия- „Снежната кралица“, театър „Карлсон“- „Карлсон, който живее на покрива“, Държавен куклен театър- Габрово ще гостува с представлението „Снежанка и седемте джуджета“.

За учениците ще се проведе Общинска детска асамблея „Тунджа“- творчество и красота“, в рамките на която ще се състоят събития по проект „Заедно с родителите“- иновации в образователната система на община „Тунджа“.

Традиционно ще се проведат Тунджански литературни дни и концертите на Фолклорен ансамбъл „Тунджа”.

На 20-21 април ще се проведе Първи кръг от Републикански шампионат по офроуд- „Тунджа 4х4 Траял“ на мотополигон Хаджидимитрово.

Двадесетото издание на фолклорният фестивал „От Цветница до Гергьовден“ ще се проведе на 21 април в парка на село Генерал Инзово, като новото тази година ще бъде пролетното надиграване РОМБАНА.

Гост на официалното честване на 22 април – Ден на община „Тунджа“ и Международен ден на Земята ще бъдат президентът Румен Радев и съпругата му Десислава Радева. Денят ще започне с тържествената сесия на Общински съвет „Тунджа“ и награждаване на физически и юридически лица, ще продължи с изложението „Сътворено и произведено в община „Тунджа“ и традиционното надпяване и надиграване на самодейните колективи от общината в село Тенево.