С грижа за най-малките жители на община „Тунджа“

На 6 октомври 2017 година, с първа копка на допълнителна сграда – физкултурен салон и нови учебни помещения за нуждите на основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“, село Веселиново, започна празничният ден, посветен на 30-та годишнина от създаването на община „Тунджа“.

Разширението на сградата на учебното заведение е един от най-сериозните проекти в строителната програма на общината, като за неговия строеж от общинския бюджет са заделени 595 000 лева.

Гости на събитието бяха кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев, председателят на Общински съвет „Тунджа“ Георги Петров Георгиев, заместник-кметовете Станчо Ставрев и Георги Чалъков, секретарят на общината Андон Кръстев, общински съветници, кметове на населени места, за които основното училище е средищно, директори на детски градини и училища, представители на Регионално управление на образованието Ямбол, Светлин Владимиров – собственик на фирмата изпълнител, представители на официалните делегации от Република Беларус и Република Полша, жители и гости на село Веселиново.

„…Преди повече от повече от 135 години е основано Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“, с. Веселиново, община „Тунджа“.  И в началото на неговата летопис и живот са хората, които  са имали съзнанието, че смисълът е в проекти за бъдещето на децата. Днес ние продължаваме делото на тези родолюбиви и предприемчиви българи  и  полагаме началото  на нов градеж – преустройство и пристройка  към сградата на основното училище в с. Веселиново.  Две нови класни стаи, учителска стая, модерен физкултурен салон, съблекални с бани и тоалетни, два склада за пособия и инвентар – това е най-добрият подарък за учениците  и учителите  в Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ , с. Веселиново, община „Тунджа“.

Училището е общност, която свързва ученици, учители, родители, местна власт и държава. Затова нека си пожелаем да бъдат здрави темелите на този градеж и връзките на училищната общност в името на по-доброто образование и бъдеще на децата от Веселиново, Завой, Могила и Чарган, които учат и ще учат в Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“, с. Веселиново…“, каза в приветственото си слово кметът Георги Георгиев.

Приветствия към всички присъстващи отправиха и Стоянка Георгиева-Белчева директор на основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“, село Веселиново и Светлин Владимиров – собственик на фирмата изпълнител.

Тържеството продължи с празнична програма, подготвена от екипа и учениците на основното училище.

Пресцентър