Присъда от година и четири месеца за бивш шеф на МБАЛ – Ямбол

По внесен обвинителен кат на Окръжна прокуратура –Ямбол, съдът постанови осъдителна присъда на бивш директор на МБАЛ „Св. Пантелеймон“АД – гр. Ямбол, признат за виновен в съзнателно сключване на неизгодни за дружеството сделки

По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура –Ямбол, съдът постанови на Любомир М. наказание от 1г. и 4м. „лишаване от свобода“, изтърпяването на което е отложено с изпитателен срок от 3 години.

Любомир М. е признат за виновен за това, че на 10.11.2014г. в гр.Ямбол, в качеството си на длъжностно лице – Изпълнителен директор на МБАЛ „Свети Пантелеймон“ АД – гр. Ямбол, в условията на продължавано престъпление съзнателно сключил неизгодни сделки – Договор за предоставяне на консултантски услуги от 10.11.2014г. с търговско дружество с предмет: попълване и окомплектоване на необходимите документи за кандидатстване по проект „Устойчиво и интегрирано градско развитие“, като от това са произлезли значителни вреди за МБАЛ „Св.Пантелеймон“ АД – Ямбол в размер на общо 23 400лв. с ДДС, изплатени от МБАЛ „Св.Пантелеймон“ АД и Договор за предоставяне на консултантски услуги от 10.11.2014 г., с предмет: извършване на консултантски услуги, свързани с изготвянето на анализ по разходи и ползи на проект на МБАЛ „Св.Пантелеймон“ АД – Ямбол, съгласно изисквания за кандидатстване по проект, като от това са произлезли значителни вреди за МБАЛ „Св.Пантелеймон“ АД – Ямбол, представляващи сумата от 23 400лв. с ДДС, платени от МБАЛ „Св.Пантелеймон“ АД – Ямбол по фактура – престъпление по чл.220, ал.1 от вр. с чл.26 ал.І от НК.

Присъдата на Окръжен съд –Ямбол подлежи на обжалване пред Апелативен съд-Бургас.

%d0%b8%d0%b7%d1%82%d0%b5%d0%b3%d0%bb%d0%b5%d0%bd-%d1%84%d0%b0%d0%b9%d0%bb-1