Преоткриване – изложба живопис на Мила Веселинова и Пламен Кондов

Изложба „Преоткриване“ ще бъде открита на 31 януари (вторник) 2017, от 17.30 часа в Художествена галерия „Жорж Папазов“ –  Ямбол.

Мила Веселинова и Пламен Кондов са млади творци, които чрез тази изложба изследват за себе си същността на живописта, в частност абстрактната живопис. Повечето творби са създадени по време на престоя им по програма „Еразъм+“ в Университета в Ниш – Сърбия. Изложбата е показвана вече във Велико Търново, след завършването на бакалавърската степен на тяхното образование и е следваща стъпка за творческото им развитие.

Към момента Мила завършва магистърска степен в специалност „Графичен дизайн“ към Факултет по изобразително изкуство при ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, а Пламен – „Дизайн на стъкло“ в същото учебно заведение.

Мила е родена в София, но понастоящем живее в Плевен. Занимава се с графичен дизайн, живопис и дигитална графика, но нейната страст са плакатите, някои от които са реализирани за конкретни събития. Има множество участия в студентски и общи изложби, между които се открояват Международно Биенале на хумора и сатирата в Габрово, 2015; Биенале на малките форми, Плевен, 2016 и Осмо триенале на сценичния плакат, София, 2016.

Пламен е от Ямбол. Последните няколко години се включва в общите изложби в града. Участва активно в студентски изложби и печели три награди от тях – Наградата на кмета на Велико Търново, 2013;Наградата на Ректора на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, 2014 и Награда за стенопис, 2015. По-важни общи изложби, в които е участвал са: Трето Балканско квадринале на живописта „Митовете и легендите на моя народ“, Стара Загора, 2016; Биенале на малките форми, Плевен, 2016; „Хартията в съвременното изкуство“ – изложба на номинираните участници от Национален конкурс „Йордан Парушев“, експонирана в градовете Сливен, София, Велико Търново и в Български културен институт, Париж; „Арт Розалиада“ 2016 и 2015 (участник и куратор), експонирани във Велико Търново, Шумен и Разград и др.


ХГ „Жорж Папазов“ – Ямбол

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA