Разкриха въоръжен грабеж

На 25 януари, около 22:45 ч. в ОДМВР-Ямбол е постъпил сигнал, че минути по-рано в търговски обект, в комплекс „Граф Игнатиев“, двама мъже, облечени с тъмни якета с качулки, заплашили служителката с ножове и поискали парите. След като взели наличния оборот избягали в неизвестна посока.

При инцидента няма пострадали хора. След постъпване на сигнала от служителите на реда са проведени незабавни оперативно-издирвателни и заградителни мероприятия, в резултат на които около 24:00 часа, в централната част на града, са  установени и задържани двамата извършители – 19-годишен от село Безмер и 22-годишен от Ямбол. В хода на последвалите процесуално- следствени действия са иззети веществени доказателства и са събрани данни, доказващи съпричастността им към престъпното деяние. Мъжете са задържани с полицейски заповеди за срок до 24 часа. Работата по случая продължава под надзора и ръководството на Ямболската районна прокуратура. 

От началото на годината в град Ямбол това е третото регистрирано престъпление от този вид. В резултат на професионалните действия на полицаите, извършителите и на трите посегателства са задържани за часове.