Победителите в конкурса за детска рисунка „Коледа”

Общо 720 рисунки постъпиха по обявения от община Ямбол традиционен конкурс на тема „Коледа”. Комисия от ямболските художници Петър Тепсизов, Кольо Инджов и Кольо Костов журира творбите и излъчи победителите в отделните категории.

При най-малките първо място бе присъдено на Георги Деянов Ташев от ДГ „Свобода“. В групата І – ІV клас е отличена рисунката на Кристина Костадинова Манова от ОУ „Николай Петрини“, а при най-големите (V-VІІІ клас) наградата печели  Маргарита Войтех Вашек – V клас от ПМГ „Атанас Радев“. Авторите на трите първи места ще получат парични награди в размер на 50 лева, а рисунките им ще бъдат отпечатани като коледни поздравителни картички на кмета на община Ямбол Георги Славов.

Рисунката на Мария-Магдалена Бонева от I „б“ клас на НУ „Св. Св. Кирил и Методий“ ще бъде използвана при изготвянето на рекламните материали за Коледарския празник – Ямбол 2018.

За коледна поздравителна картичка от името на председателя на Общински съвет Ямбол ще бъде отпечатана рисунката на Михаела Здравкова Колева от СУ „Св. Климент Охридски“

Комисията номинира и 10 рисунки, които ще бъдат отпечатани като коледни картички в благотворителната кампания на община Ямбол „Подай ръка – спаси живот”. Всяка година хиляди граждани, много институции и фирми се включват в инициативата. Събраните средства попълват фонда за подпомагане на тежко болни ямболски деца и младежи.

Тази година като коледни благотворителни картички ще бъдат разпространявани рисунките на:

 

I възрастова група (5-6 годишни):

Радмила Павел Мангелова – 6 години, ДГ „Червената шапчица“;

Стилиян Стойков Иванов – 6 години, ДГ „Биляна“;

Атанас Делянов Ванков – 6 години, ДГ „Пламъче“;

Виктория Диянова Георгиева – 6  години, ДГ  „Валентина“.

 

 

II възрастова група (I-IV клас):

Пламена Георгиева Костова – III клас, НУ „Проф. Нойков“, Школа по рисуване „Слънце“;

Ивет Огнянова Димитрова – IV клас, ОУ „П.Р. Славейков“;

Ивайла Христова Панайотова – IV клас, ОУ „П.Р. Славейков“;

Мирослав Николаев Димитров – 8 години, ОУ „Любен Каравелов“.

III възрастова група (V- VIII клас):

Алина Станчева Ставрева – V  клас, ПМГ „Атанас Радев“;

Дарина Александрова Борисова – VII клас,  СУ „Св.Климент Охридски“.

 

Авторите на всички отличени творби ще бъдат наградени на специална церемония на 21 ноември в Деня на християнското семейство, когато ще бъде даден и официален старт на благотворителната кампания с продажба на коледни картички. Събитието е с начален час 17.30, в Художествена галерия „Жорж Папазов”. Рисунките на победителите, както и още 75 номинирани творби ще бъдат включени в тематичната изложба, която може да бъде видяна в ямболската галерия.