ДЗИ в търсене на млади таланти: Как децата виждат темата „Пътят е на всички“?

Шестият конкурс за детска рисунка „Моето ДЗИ“ вдъхновява малките творци в три категории

 

Националният конкурс за детска рисунка „Моето ДЗИ“ кани всички млади творци да изявят таланта си в три категории – „Рисунка“, „Компютърна рисунка“ и „Видеоклип“.

Това е шестото издание на конкурса, а тази година произведенията трябва да пресъздават по креативен и оригинален начин посланието „Пътят е на всички“. Участие могат да вземат деца на възраст от 6 до 14 години.

Дигиталните технологии навлязоха в миналогодишното издание на конкурса, за да отговори той на повишаващия се интерес на малките таланти към съвременните художествени средства. И тази година, освен в традиционното състезание за рисунка, участниците отново ще могат да творят в още две категории – „Компютърна рисунка“ и „Видеоклип“. В тях те ще имат възможност да представят по интересен начин своята идея за толерантност на пътя, използвайки най-популярните графични редактори, както и да покажат погледа си към безопасното движение чрез заснемане на видео. 

Крайният срок за участие е 30 септември 2019 г. Видеоклиповете и компютърните рисунки трябва да бъдат качени на платформата https://my.dzi.bg/. На същия адрес може да бъде намерена и подробна информация за условията, необходимите документи за участие, както и конкретни детайли за отделните категории.

Компетентното тричленно жури ще има сложната задача да оцени творбите по няколко критерия – изразителност, оригиналност на идеята, креативност, послание, както и съответствие с поставената тема.

Авторите на десетте най-високо оценени рисунки ще получат комплекти моливи за рисуване за следващите си творчески проекти, а училището им ще се сдобие с мултимедиен проектор. Първите трима участници, впечатлили журито със своята компютърна рисунка или видеоклип, ще бъдат наградени с таблети. Отличените творби ще намерят своето място в редица училища – те ще бъдат отпечатани в специален календар за учебната 2019/2020 година.

Хиляди млади художници вече взеха участие в конкурса за детска рисунка през последните 5 години. Състезанието по креативност е част от мащабния проект „Моето ДЗИ“, подкрепящ устойчивия начин на живот сред младите и насърчаващ отговорното им поведение за безопасност на пътя.