Близо 50 участници са наградени в конкурса на тема „Жътва“

Близо 50 участници бяха наградени в конкурса на тема „Жътва“, обявен от Община „Тунджа“ и фирма „Пеликан Агро“ за официалното откриване на жътвената кампания в общината.
Конкурсът по традиция се провежда в две категории – за детска рисунка и за обреден хляб, и тази година събра рекорден брой участници.
Общо 96 творби бяха получени за конкурса не само от деца в общината, но и от Ямбол, Попово и София. Журито награди 20 от тях в три от възрастовите категории. Рисунките бяха подредени в изложба по време на откриването на жътвената кампания в с. Търнава и голяма част от тях бяха откупени. Събраните 910 лв. ще бъдат внесени във Фонда за подпомагане на ученици и студенти с високи постижения в образованието, изкуството и спорта, за да насърчат успехите и талантите на други тунджански деца, обяви Таня Тодорова, управител на фирма „Пеликан Агро“, която осигури наградите за конкурса. Тя благодари на всички участници – на децата за прекрасните рисунки, на майсторките на обредни хлябове и за жетварските трапези, които създават допълнителен колорит на празника.
Тази година в кулинарния конкурс също имаше рекорден брой участници – 25 обредни хляба, като за всички майстори бяха осигурени грамоти и награди. Наградени бяха и участниците с жетварски трапези, които представиха традиционни за жътвата ястия – пенсионерските клубове на селата Стара река, Кукорево и Чарган и НЧ „Просвета – 1920“ с. Маломир.
Кметът на Община „Тунджа“ Георги Георгиев поздрави всички участници за таланта и майсторството и изрази специални благодарности на Таня и Теодор Тодорови и на фирма „Пеликан Агро“, благодарение на които вече 11 години откриването на жътвата в община „Тунджа“ се превръща в голям празник, приобщаващ малки и големи да участват в него.