ПГ „Васил Левски“ с нови поводи за гордост

Учениците на ПГ „Васил Левски“ за пореден път се изявиха като лидери и победители – този път след свои връстници от 11 държави 

Пресконференция  по повод участието  на ПГ“Васил Левски“ в два международни проекта даде директорът на учебното заведение Петя Сярова. Първият проект е съвместна разработка на Федерацията на италианските учители и училища от държави – членки на ЕС /България, Чехия, Италия, Румъния, Полша, Гърция, Германия, Португалия, Швеция и извън ЕС – Турция и Канада/ . 

   За 11 пореден път ямболската гимназия взема участие в проекта на Италианската федерация, като тази година темата е „Младите хора и неизказаните неща“. Заключителните събития по форума се проведоха в румънския град Констанца. Тук младите хора се включиха в дискусии, обсъждащи проблемите както с общуването между младежите, така и комуникацията с родители, учители и институции. Представители на гимназията Таня Кирилова и Иван Пенев, водени от директора Петя Сярова и преподавателя Боряна Стамболова, впечатлиха аудиторията с умението да защитават своите тези. Те активно дебатираха въпросите защо младите хора не разговарят помежду си, какви са трудностите при общуването с родителите, защо е трудно да се доверяваш на приятелите. 

   Повод за гордост в този проект са наградите за възпитаниците на ПГ“Васил Левски“ от проектните конкурси. Днес в гимназията директорът Петя Сярова връчи призовете, които са признание за таланта и усърдието на учениците и техните преподаватели. 

Първо място за фотография печели Таня Кирилова от 11 Г клас. Таня и нейният съученик Иван Пенев се класираха на трето място в категория филми. Мирена Кацарова завоюва специалната награда на журито за къс разказ, а Надежда Малчева от 10В – второ място за поезия. В литературния сборник тази година са включени и творбите на финалистите Борислава Чорбаджийска и Деница Атанасова от 9Б, Ренета Пиринджиева и Цветелина Кирова от 10В, Даниел Кръстева от 11А, Таня Кирилова от 11 Г, Мари Чернева от 11В, Румяна Димитрова – 11В и Таня Василева – 9 Б клас.