Ямбол празнува с рок-концерти, фестивали, туристически атракции и поредица от театрални спектакли

Палитра от културни събития с национална значимост са вплетени в празничната програма, посветена на Деня на Ямбол – 28 май (Свети Дух). Най-мащабните прояви ще бъдат в първите седмици на месец юни.

Кулминацията е на 2 юни, събота, с мега-концерта на култовата група „Uriah Heep“. Преди Мик Бокс и компания, на площада пред община Ямбол ще излязат „СТЕНЛИ Live“. Станислав Сланев – Стенли (вокали), Иво Чалъков (китара), Стефан Попов (ударни) и Димитър Ковачев – Фънки (бас-китара) ще представят емблематични хитове на една от най-обичаните български групи – „Тангра“, както и авторски парчета. Концертът е с начален час 20.00, вход свободен.

В съботния и неделния ден на 2-3 юни Градският парк ще бъде територия на традиционния Арт-фестивал „Отворени пространства“. Тази година акцентите в него са  Националният графити фест и Национален ролер фест.

На 12 юни, в Ямбол е първото представяне след премиерата му в София на най-новия спектакъл на Камен Донев – „Македонски песни“. Концертът е с начален час 20.00 в зала „Диана“.

В същото време, в дните от 11 до 16 юни се провеждат ХХІІІ Театрални празници „Невена Коканова“. В шест поредни вечери на ямболска сцена гостуват постановки на различни театри от страната.

Гладиаторски битки, базар и анимации с представяне на бойни умения, бит, вярвания, храни и напитки от времето на траки, римляни, средновековна епоха – това са само част от атракциите, подготвяни в седмото издание на Панаира на туристическите забавления и анимации. Мястото отново е Тракийският и античен град „Кабиле“, а дните: 15-17 юни. Древното тракийски светилище в археологическия резерват очаква своите посетители и рано сутринта на 21 юни за посрещане на най-дългия ден в годината с възстановка на орфически ритуал отпреди над 2000 години.