ПГЗ „Христо Ботев“ се включи безвъзмездно в почистването на реката по молба на кмета на Община Ямбол

По инициатива на Община Ямбол започна почистването на небетонираната част от коритото на река Тунджа. Кметът Валентин Ревански изказва най-искрени благодарности за безвъзмездната помощ от страна на директора на Професионална гимназия по земеделие „Христо Ботев“ Тодор Тодоров.

„Благодарен съм за оказаната помощ, както на директора, така и на всички, които работят в това учебно заведение и веднага се отзоваха на молбата ми. Сигурен съм, че към тези благодарности ще се присъединят и гражданите на Ямбол. Ще бъда признателен на всички, които решат да подкрепят тази инициатива. Има наводнени участъци, през които може да премине само верижна техника. Надявам се, че земеделски производители или ямболски фирми ще ни съдействат в почистването“, се казва в изявлението на кмета на Община Ямбол.

Проведени са разговори и с директори на други учебни заведения, които са изразили желание да предоставят техника за почистване на бетонирания участък от коритото на реката.

Кметът отправи призив към ямболци да не изхвърлят битови отпадъци в почистените участъци. Той добави, че всеки, който има желание, може да се включи в почистването на реката.