Републикански шампионат по пътна безопасност и приложно колоездене за деца

dav

В периода 21-22.04.2023г. в гр. София се проведе I-ви кръг от Републикански шампионат по пътна безопасност и приложно колоездене за деца „Младежта за безопасност на движението”. Организатор на събитието е Сдружение АК „Север“-София в партньорство със СБА-София,  Национален дворец на децата, Национално движение по приложно колоездене, Български Червен кръст, Асоциация по пътна безопасност, Пътна полиция-София, Министерство на образованието и науката, Министерство на младежта и спорта и др.

Г-н Светослав Кръстев, представител на СБА-София откри Републикански шампионат и представи официални гости на събитието, което се проведе в спортна зала „Триадица“-гр. София.

В шампионата участваха десет отбора от страната, всеки състезател решаваше листовка за правилата на уличното движение, тест за безопасно движение по пътищата и отборен тест-пъзел с пътни знаци. Главен съдия на състезанието бе инж. Христов Атанасов от гр. София.

На специално обособен пункт на БЧК, отборите решаваха теоретичен тест и показаха уменията си по оказване на първа долекарска помощ. Главен съдия на пункта по първа помощ бе д-р Живка Димитрова от Секретариата на НС на БЧК-София. Първо място на пункта по първа помощ спечели отборът на БЧК-Ямбол при ОУ“Любен Каравелов“ – Ямбол. Отборът получи грамота и награди от БЧК за класирането си по първа долекарска помощ.

Отборите премериха сили и по майсторско управление на велосипед на специално обособен полигон по пътна безопасност, включващ знаци, маркировки, пътеки и светофари.  

След обработката на резултатите и оформяне на крайното класиране на отборите, участвали в I-ви кръг от Републикански шампионат по пътна безопасност и приложно колоездене за деца, първо място зае отборът на гр. Берковица, на второ място е отборът от гр. Челопеч, на трето място е отборът от гр. Етрополе.

            Официалното награждаване на участниците се проведе в зала „Триадица“, на всички участници бяха връчени индивидуални медали и награди.

 

                          Секретариат на Областния съвет на БЧК-Ямбол

                                                                                             

d