„Остани жив! Пази живота!“

На 25 септември 2020г., Ямболската червенокръстка организация в партньорство със СБА – Ямбол, проведоха работна среща – дискусия с кандидати за водачи на МПС от автошкола „Йовчев и синове“ – Ямбол. Инициативата е част от дейностите, посветени на пътната безопасност и превенция на пътния травматизъм, осъществявани в месец септември и преминаващи под мотото: „Остани жив! Пази живота!“

      Специалист от Секретариата на Обл.С на БЧК  – Ямбол запозна участниците с необходимостта и значението на първата помощ, като фактор за ограничаване на негативните последици и намаляване жертвите на пътя..

       Г-н Златан Минков, председател на СБА – Ямбол представи информация за честите причини за пътните инциденти, следствие от неизправности в автомобила, неправилната му експлоатация, използването на неподходящи за сезона гуми и мобилни устройства по време на движение. По време на дискусията бяха обсъдени предимствата от ползването на видеорегистратори.  

       На срещата бе предоставена и информация за Национално състезание „Най-добър млад шофьор 2020“, проведено наскоро в град София и насочено към млади водачи на МПС с до 5 години опит в управлението на автомобили.

            

                              ОБЛАСТЕН СЕКРЕТАРИАТ НА БЧК – ЯМБОЛ