Народният представител и именит български музикант Калин Вельов се срещна с културни дейци от Ямбол

В зала „Съвременност“ на Културно-информационен център „Безистен“ – Ямбол се проведе среща на народният представител Калин Вельов с областния управител на област Ямбол Димитър Иванов, заместник-кмета на община Ямбол Енчо Керязов и представители на ямболските културни институти.
По-рано днес Вельов посети НЧ „Съгласие“, ДТ „Невена Коканова“, Художествена галерия „Жорж Папазов“, Регионална библиотека „ Г.С.Раковски“ и др.
Вельов е в Ямбол по собствена инициатива. Той си е поставил амбициозната цел да се запознае на място с проблемите на културните институти и на свободните артисти в големите градове на България. Започнал е своята обиколка през месец септември от столицата. „В понеделник и вторник, когато не съм зает в парламентарна зала, аз съм извън София, защото за мен е много важна посоката на мислене, че София не е България. Да, в София са фокусирани много медии, в София е фокусирана по-шумната част от културния сектор, но ако София има два милиона население, останалите пет милиона са извън нея. В София има 200 културни института, в останалите градове са в пъти повече. Така че за мен беше доста важно във всеки град да успея да се видя с колегите от сектор „Култура“. До момента съм обиколил 16 града.“
Вельов изтъкна, че неговата цел е културата да бъде също толкова значима, колкото е и образованието.
„Радвам се, че хора като теб са се заели с тази нелека задача. Надявам се този период да отшуми и да работим заедно. Ямбол има голям потенциал в областта на културата.“, каза заместник-кметът на община Ямбол Енчо Керязов.