Областният управител Биляна Кавалджиева на среща на губернаторите от страната

    Областният управител на област Ямбол, Биляна Кавалджиева-Димитрова, участва в среща на областните управители в страната с премиера акад. Николай Денков. В разговора участваха също вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел и министърът на финансите Асен Василев.

    Една от основните теми на срещата бе превенцията на бедствия, като по време на срещата стана ясно, че се обсъжда възможността да се създаде многогодишна национална програма, по която да се финансират проекти за превенция срещу бедствия.

    Предстои областните управители да направят преглед на критичните точки по места, които имат спешна необходимост от финансиране по линия на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане.

    Подготовката и провеждането на честни и прозрачни избори за местна власт и ангажиментите на областните администрации в този процес също беше във фокуса на срещата.

    На срещата областните управители получиха информация за предприетото до момента от страна на Министерския съвет и неговата администрация, съобразно ангажиментите според Изборния кодекс. Всички заявени средства от областните управители за първи и втори тур са осигурени в пълен размер. Очаква се решението на ЦИК по отношение на изборните книжа и материали, за да бъдат разработени и детайлните  указания към областните управители. Всички срокове по подготовката на вота се спазват.

„Отговорността ни за провеждането на изборите е изключително голяма. Подготвяме се и ще направим всичко, което е необходимо, за протичането на един спокоен изборен ден!“, коментира областният управител Биляна Кавалджиева-Димитрова.