Мария Цветкова беше избрана в Националния изпълнителен комитет на ВМРО

Ямболлийката Мария Цветкова бе избрана за член на новия Национален изпълнителен комитет на ВМРО – БНД по време на VIII-ия извънреден конгрес на партията. Тя беше народен представител от Ямбол в 44-то Народно събрание  и кандидат за вицепрезидент на ВМРО на последните президентски избори на 14 ноември 2021г. 

Цветкова е сред новите членове на ръководството и е единствената жена, избрана в него от делегатите на конгреса. Тя благодари на своите съпартийци с думите:

Благодаря на делегатите на VIII извънреден конгрес на ВМРО – Българско национално движение, които гласуваха да бъда избрана за член на Националния изпълнителен комитет!
За мен е чест и много голяма отговорност да бъда част от новото ръководство на ВМРО, което има важната задача да изведе Организацията по стръмния път нагоре в тежък момент.
Ще работя да оправдая високото доверие, което ми оказаха представителите на досегашното ръководство, които издигнаха кандидатурата ми за член на НИК и съмишлениците, които ме подкрепиха.
 
Според Цветкова в редиците на ВМРО има много достойни българи, доказали през годините, че са верни на Организацията, работят отдадено за привличане на съидейници, популяризират идеите и принципите й, отстояват безкомпромисно българските каузи и заслужават да бъдат част от ръководството на ВМРО. Във Фейсбук тя написа още: 

Приемам персоналното ми избиране като отговорност и възможност да допринеса за развитието на Организацията и връщане на доверието на българските избиратели след спада на резултатите ни на последните парламентарни и президентски избори.
Успех на тримата съпредседатели Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов и Александър Сиди и на новото ръководство, успех на ВМРО!
ВМРО е мощна организация, създадена преди 128 години, за да обедини българското Отечество и да докаже, че България е единна, силна и неделима. Битката продължава!“
 
Областният председател на ВМРО за Ямбол Тодор Налбантов беше избран за член на Организационния комитет на партията. 
ВМРО повеждат Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов и Александър Сиди,  които бяха избрани за съпредседатели на партияна на VIII-ия извънреден конгрес. Десогешният организационен секретар Юлиан Ангелов беше избран за главен секретар. Дългогодишният председател на ВМРО Красимир Каракачанов, който се оттегли от лидерското място, беше избран от конгреса за почетен председател