Тайната за дълъг семеен живот разкрива едно от най-възрастните семейства в Ямбол

В Международната седмица на брака и в Деня на любовта кметът Валентин Ревански се срещна с едно от най-възрастните семейства в Ямбол.

Дженко Михов и Станка Пенева са сключили брак преди повече от шестдесет и шест години. Запознава ги техен общ приятел.

Дългогодишната служителка на тъкачна фабрика „Тунджа“ споделя, че семейството е едно цяло и двамата с нейния съпруг не могат да се оплачат от нищо. „В Ямбол живеят хубави хора, а градът ни в последно време се е разкрасил. Когато изляза, виждам млади хора с колички и ми е много драго. Животът е прекрасен!“, допълни още Станка.

Нейният съпруг Дженко дълги години е бил шивач в трудово-производителна кооперация „Петър Момчилов“. Изключително позитивни и щастливи заедно, те се радват на двете си деца, двамата внуци, една внучка и един правнук. Гордеят се с техните постижения и разказват с носталгия и любов за своето минало.

Разкриват и тайната за дълъг семеен живот – трябва доверие, търпение и взаимно уважение. Днес Станка е на 88 години, а нейният съпруг Дженко –  на 94.

Валентин Ревански благодари на семейството за гостоприемството, пожела на дългогодишните брачни партньори здраве, семеен уют, още дълги години щастие и им подари желан от тях подарък – готварска печка.

Международната седмица на брака се чества в България вече единадесет години, а община Ямбол се включва с подобна инициатива за първи път.