Двудневна акция за безвъзмездно кръводаряване

dav

Мото: „Навсякъде за всеки”

На 3 и 4 май 2017г, Ямболската червенокръстка организация, Отделението по трансфузионна хематология при МБАЛ «Св. Пантелеймон» с любезното съдействие на Комплекса за социални услуги за деца и възрастни в град Ямбол, организираха двудневна кръводарителска акция, посветена на 8–ми май – Световен ден на Червения кръст и Червения полумесец.

    Мотото, което обединява усилията ни тази година е: „Навсякъде за всеки!“, като наша обща цел бе, да се изтъкне универсалното присъствие, безпристрастното естество на нашата работа, влиянието и приносът на нашата организация в подкрепа на нуждаещите се.
    Акцията бе поредна възможност всеки, които желае и може да дари кръв, да го направи сега, като по този начин изрази своята съпричастност към нуждаещите се и представлява втори етап от планираните през 2017г. инициативи , които преминават под мотото: “Някой се нуждае от твоята кръв СЕГА!”. Първият етап бе отбелязан със Седмица на безвъзмездното кръводаряване и се посвети на Великденските празници.      

     Броят на кръводарителите през двата дни от кръводарителската акция е 12, като част от тях го направоха за първи път.

     Ямболската червенокръстка организация изразява благодарността си към ръководството на комплекса за социални услуги за деца и възрастни за проявената съпричастност и съдействие, предоставяйки подходящо пространство за работа на екипа от Отделението по трансфузионна хематология и за активното участие на служителите като безвъзмездни кръводарители.