VІІІ панаир на туристическите забавления и анимации

Гладиаторски битки, представяне на бойни умения, бит, облекло, вярвания, храни и напитки на древните – това са само част от атракциите в осмото поред издание на Панаира на туристическите забавления и анимации. На античния „Кабиле“ ще се срещнете с траки, римляни, илири, даки, средновековни българи и много други персонажи, представени от клубове от цялата страна, както и гости от Румъния и  Хърватия.

За пътешествието във времето ще спомогнат и допълнителните атракции като стрелба с лък, конна езда, представяне на римската игра с топка Харпастум, модата от езическите времена, пазар на роби, демонстрации на антични танци. Не пропускайте и пъстрото тържище с много амулети и сувенири. Професионалната гимназия по хранителни технологии и туризъм и този път ще предложи кулинарни изненади с дегустации на храни и напитките на древните.

Всичко това ще се случи на територията на античния „Кабиле на 22 и 23 юни (събота и неделя).

Официалното откриване на VІІІ Панаир на туристическите забавления и анимации ще бъде предната вечер – 21 юни, петък, в гр. Ямбол. В 20.00 часа участващите клубове ще се съберат на централния площад пред общината и ще дефилират по ул. „Г. Раковски“ до сцената при Безистена. Именно там, от 20.30 часа е тържественото откриване с представяне на всички възстановчици. Още тук адреналинът ще бъде на високи нива с първите гладиаторски двубои, представени от клубовете Ludus Lupercalis (Ямбол) и Ludus Thrax (София).