Награди за талант и трудолюбие

    Талант, упоритост и много труд. Това стои зад постигнатия успех на младите атлетки от ОУ“Любен Каравелов“ – Ямбол. Преди броени дни на стадиона в Сливен те грабнаха шампионска титла в бягането на 400м и бронзово отличие в щафетата 4х100м на финалите на Ученическите игри. Момичетата от отбора намериха място и след първите шест в отделните дисциплини и това беше достатъчно да се поздравят като вицешампиони в отборното класиране. 

     С много вълнение и удовлетворение  от постигнатото възпитаничките на преподавателя по физкултура Събина Ангелова връчиха купата за второто място  и сребърен медал на директора на ОУ“Любен Каравелов“ Тодор Тодоров. „Гордея се с постижението ви, защото това е един от най-големите спортни успехи на нашето училище“, каза при посрещането им директорът. Той пожела на момичетата да продължат със спорта и в новите учебни заведения, в които ще бъдат от есента и да добавят нови отличия към вече спечелените медали. 
    „Където и да отидете, колкото и медали още да спечелите не забравяйте от къде сте тръгнали, не забравяйте и всички учители, които също помогнаха да достигнете този успех.“,  и преподавателят Събина Димова. Тя напомни на момичетата, че тези резултати и медалите, които носят на гърдите си, са постигнати от всички.

     Атлетиката е индивидуален спорт, но в състезания като това отборният дух е много важен. Всяко едно от постиженията на момичетата е малката стъпка от голямата крачка към почетната стълбичка. 

   Ето имената на победителките:

Христиана Дичева – златен медал на 400м, бронз от щафетата 4х100

Траяна Чобанова – 5 място на 400м, 6 място дълъг скок, бронз от щафетата 4х100

Селена Динева – 6 място висок скок, 7 място 100м, бронз от щафетата 4х100

Станимира Христова – финалист  на висок скок, бронз от щафетата 4х100

Славена Димитрова – 4 място гюле

Пламена Андонова – финалист на гюле