90 години народно читалище “Просвета-1928” селоЧарган

На 21 септември 2018 година НЧ „Просвета-1928“ село Чарган отпразнува своята 90-годишнина, превръщайки празника в неповторимо преживяване за жителите на село Чарган и техните гости.           

            Празникът започна с тържествени слова прочетен от председателя на читалищното настоятелство Неделчо Стоянов, изказвайки поклон пред всеотдайния възрожденски труд на читалищните деятели допринесли за съхранението, популяризирането и предаването на богатото културно, певческо, театрално и танцово наследство.

 В словото си кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев благодари на самодейците за постигнатите успехи и престижни награди, с които прославят името на с. Чарган и община „Тунджа“. Пожела им да пазят и предават традициите- народните песни и танци, и кукерските игри.

Празникът продължи с изпълненията на Фолклорна певческа група при НЧ „Просвета-1928“, с. Чарган, клуб „Чаргански ритми“ с „арат“ и „батут“. Гости на читалището бяха самодейците от НЧ „Просвета-1927“, с. Иречеково и самодейците от НЧ „Добри Керанов-1961“, с. Стара река.