Трети младежки празник по повод 12 август в Ямбол

За трета поредна година Община Ямбол организира празнични събития по повод 12 август – Международния ден на младежта, които ще се състоят в Градския парк. Инициативите започват в 9:30 часа, когато стартира записването за състезателната игра „Лов на съкровища“, организирана от Младежкия парламент към Община Ямбол и Превантивно-информационен център. Играта включва разгадаване на загадки чрез логическо мислене и откриване на следите, водещи до финала.

Участниците в „Лов на съкровища“ ще бъдат разделени в две групи: първа – 14 до 16 години; втора – 17-20 години, както и родители с дете.

Състезанието ще се проведе с отбори, съставени от трима участници.

Желаещите, които нямат тим, могат да сформират на място – Градски парк, до моста на Минералната баня.

В 19:00 часа на централната алея ще започне и младежкото изложение на ямболски спортни клубове, неправителствени организации и учебни заведения, които ще представят дейността си по атрактивен начин.

В 21:00 часа на сцената до фонтана ще се качат „Керана и космонавтите“! Носещи енергията на фронтдамата си, те бързо се превръщат в една от най-популярните български групи, с разнообразен репертоар от стилове.

Групата е автор на парчета, които се радват на голяма обич от меломани и почитатели. Текстовете на всички песни са на Керана, а музиката и аранжиментите са групово дело на Павeл Видов, Елена Илчева, Преслав Пеев, Николай Бобчев и Димитър Пенчев.

След участието и достигането до финала на телевизионния музикален формат „Гласът на България“ през 2020 година, Керана се превръща категорично в един от най-бързо развиващите се артисти на българската музикална сцена.

През 2021 година „Керана и космонавтите“ печелят награда за „БГ Дебют“ с песента „Отлагам“ на Годишните музикални награди на „БГ Радио“. В същата година издават дебютния си албум „Урса Майнър“, а в момента работят по втори студиен албум.