17-годишният Севар Огнянов е Вицешампион на България по Бокс за мъже! Мануел Жечев завоюва Бронз!

_cuva

На провелия се през изминалата седмица в Плевен Държавен личен шампионат на БФ БОКС за мъже, жени и девойки, Севар Огнянов заслужи Вицешампионската титла на България при мъжете в в кат. до 75 кг. Севар, който няма навършени 18 години, се състезава за БК „ЯМБОЛ“ и е ученик в ПГ „Васил Левски“.

„В първия ден от състезанието бях доста респектиран от картотекираните боксьори, поради факта, че всички бяха по – големи и  физически по – възмъжали от мен. Благодарение на мотивацията от страна на Тодор Петров – треньор на БК „Ямбол“, успях да се освободя от напрежението и да проведа спокойно и дисциплинирано срещите си на ринга. Благодаря за подкрепата на майка ми и баща ми, които присъстваха на битките ми в залата. Специални  благодарности изказвам на сестра ми Ефросина Огнянова, която стана Шампион на България при девойките, за съдействието й в моя ъгъл по време на срещите ми.“, сподели Севар Огнянов.

Мануел Жечев от Клуб „Димов Боксинг“ завоюва бронзов медал в кат. до 86 кг, като на полуфинала отстъпи на Кристиян Николов от ЦСКА – многократен шампион на България и национален състезател.

Отлично представяне на Държавния личен шампионат реализираха и ямболските състезателки по Бокс при девойките: 

Ефросина Огнянова /БК „Ямбол“/ – първо място в кат. до 50 кг

Габриела Манова /“Димов Боксинг“/ – второ място в кат. да 52 кг

Жасмина Христова /БК „Априлец“/ – първо място в кат. до 66 кг

Меглена Стоянова /“Димов Боксинг“/ – второ място в кат. да 70 кг

Габриела Милкова /“Димов Боксинг“/ – второ място в кат. да 75 кг

Адмирации за ямболските боксьори и техните треньори, които чрез постигнатите резултати, за пореден път ни накараха да се гордеем с момчетата и момичетата на град Ямбол. Желаем Успех!!!

Екип ЯмболПРЕС