Ямбол чества 110 години от Независимостта в Музея на бойната слава

Община Ямбол организира тържествено честване на 22 септември – Деня на Независимостта на България. Празничните прояви и този път се провеждат съвместно с Музея на бойната слава и ще бъдат съсредоточени в района на музея.

Отбелязването на 110-ата годишнина от обявяването на независимостта ще започне в 10.15 часа с изпълнения на Ямболския духов оркестър. В 10.30 часа е началото на тържествената церемония с ритуал по издигане на националния флаг и празнично слово на кмета. Честването продължава с прожекция на документалния филм „Денят на Независимостта“ на режисьора Христо Живков, по сценарий на Димитър Стоянович. Представянето е в Зрителна зала на музея, с начален час 11.00.

В допълнение, посетителите ще имат възможност да разгледат експозиция на открито от основни образци на въоръжение и техника, използвани в момента в Българската армия. Техническите им параметри и реда на използването им ще бъдат представени от военнослужещи от 42-ри механизиран батальон и 20-ти самоходен артилерийски дивизион.

Празничният 22 септември по традиция е Ден на отворени врати в Музея на бойната слава и в Културно-информационен център „Безистен“.