Служител от Областна дирекция по безопасност на храните –Ямбол е задържан с подкуп

Спрямо К.Ч. (62 г.) е повдигнато обвинение по чл. 301, ал.1 от НК и му е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“

Престъпното деяние е установено на 19 септември в хода на специализирана полицейска операция за проверка на сигнал за извършено корупционно престъпление по чл. 301, ал. 1 от НК, на територията на РУ – Елхово. В операцията са участвали служители от местното районно управление, сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ и сектор „Разследване“ при ОДМВР-Ямбол. При реализираните оперативно- издирвателни и процесуално-следствени действия, под надзора на Окръжна прокуратура – Ямбол, са събрани достатъчно данни за съпричастността на 62-годишният служител към извършено престъпление по чл.301, ал.1 от НК – подкуп.

Изяснено е, че на 19 септември, в търговски обект, находящ се в град Елхово, в качеството на длъжностно лице – главен инспектор, към ОДБХ – гр. Ямбол, той е поискал и приел дар – парична сума в размер на 300 лева, за да извърши действия по служба, касаещи обекта. Мъжът е задържан с полицейска заповед  за срок до 24 часа. В хода на работа по случая  Областна дирекция по безопасност на храните – гр. Ямбол е оказала пълно съдействие на разследващите. След доклад на събраните материали пред Окръжна прокуратура – Ямбол, К.Ч. е привлечен в качеството му на обвиняем за извършено престъпление по чл. 301, ал. 1 от НК и му е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 1000 лева. Работата по разследването продължава под ръководството на Ямболската окръжна прокуратура.