Ямбол празнува с песните на ТОТО и РЕЙНБОУ

     Носителят на 6 награди Грами с група „Тото“ и дългогодишен фронтмен на легендарната рок-банда – Боби Кимбъл, ще изнесе грандиозен концерт в Ямбол по повод празника на града през юни. Очакванията са това да е едно от най-големите музикални събитията в страната ни за годината. Публиката ще има възможността да слуша своя любимец, заедно с едни от най-добрите български музиканти – пианистът Ясен Велчев, Стоян Янкулов-Стунджи – ударни, Ивайло Звездомиров – бас, Дарин Василев и Бисер Иванов – китара. Ролята на беквокали е поверена на Преслава Пейчева, Нора Караиванова и Славин Славчев.

      Боби Кимбъл и компания са подготвили много музикални изненади за всички меломани, присъстващи на концерта, който ще се проведе на 2 юни от 20:00 часа на централния площад в Ямбол. Преди Кимбъл пък зрителите ще се наслаждават на изпълненията на българските рок-легенди от група „Сигнал“, които ще представят любимите на поколения свои хитове.

     Непосредствено след този концерт, на 3 юни в Градския парк на Ямбол стартира вече традиционният за града „Бирфест Ямбол 2017“ с концерт на група „Обратен ефект“. Следващата вечер е запазена за неувяхващата музика на „Диана експрес“, чийто създател Митко Щерев е от Ямбол и е почетен гражданин на града.

     На 5 юни нова изненада очаква феновете на рока, тъй като тогава ще бъде представен музикалния проект “VOICES OF RAINBOW” („Гласовете на Рейнбоу“). Хитове на легендарната банда ще бъдат изпълнени пред българска публика от двама бивши нейни вокалисти – Греъм Бонит и Дуги Уайт.

    На сцената с тях ще видим още няколко виртуозни музиканти. Бенхард Велц е австрийски барабанист, който с Кайтнер Дока (Хърватия) на бас китарата са работили с редица големи имена. Емблематични са техните проекти с Марк Кинг (Левъл 42), Джон Лорд и Роджър Глоувър (Дийп Пърпъл), Стив Лукатър (Тото), Дан Маккафърти (Назарет). На хамонда ще застане най-добрият органист във Великобритания и един от световните гурута на този инструмент – Гари Болдуин. Наскоро той беше и главен органист на Блус Фестивала не къде да е, а в митичната Роял Албърт Хол! Там той свири заедно с Рони Уд и Мик Тейлър от Ролинг Стоунс, а също така и с великия Ван Морисън. Баскитаристът Дейви Римър е поредният музикант на световно равнище в тази супер група. Той е настоящата баскитара на Юрая Хийп.

Концертите са със свободен вход и са подарък от общината за всички жители и гости на Ямбол по повод празника на града. А любителите на музиката и рока ще станат свидетели и участници в четиридневен музикален празник, събрал истинско съзвездие от едни от най-добрите световни и български изпълнители.