Ямбол отпразнува Гергьовден с литийно шествие и тържествен войскови марш

Празникът на 6-ти май  започна с отслужване на Света литургия в храм Св. вмчк. Георги Победоносец  в кв.Каргон, от където тръгна литийно шествие с иконата на светеца. В процесията се включиха стотици ямбллии, официални лица, свещенослужители и представителни части от военнослужещи от Ямболския гарнизон. Шествието, което изпълни улиците на града с празнично настроение спря на площада пред община Ямбол.

Празничната програма за Деня на храбростта и празника на Българската армия продължи с тържествена церемония по издигане на националния флаг на  Република България, военен марш на представителни блокове от военните формирования на ямболския гарнизон и отслужване на молебен.

 В празничното си слово кметът на града Георги Славов призова: „Нека бъдем все така единни в мислите и усилията си за благото на Ямбол и нашата родина – Република България”.Той изказа благодарност към състава на военните формирования на Ямболския гарнизон за съпричастността им към съвместните инициативи с които засвидетелстват единението в ямболската общност.

Поздрав към военнослужещите по повод празника на Българската армия отправи и началникът на военен гарнизон Ямбол подполоковник Милен Димитров.

След приключване на тържествения ритуал, шествието с иконата на Св. Георги се върна по обратния маршрут до храма в кв. „Каргон“, където бе положена за поклонение на миряните от Ямболската духовна околия.

Празникът на Българската армия ще бъде и ден на отворени врати в Музея на бойната слава.