Ямбол отбеляза с празнично шествие 24 май

Километрично шествие заля улиците на Ямбол по повод днешното честване на 24 май. В празничната процесия, която тръгна от Професионалната гимназия по земеделие „Христо Ботев”, се включиха отново представители на детски градини, учебни заведения, културни институти и много граждани. Шествието премина по улиците на града, предвождано от статуя на светите братя Кирил и Методий.

        Честването на празника започна с тържествена церемония по издигане на националния флаг и празнично слово на кмета Георги Славов.

„Щастлив съм, че днес сме отново заедно, за да отбележим този най-свят, най-обичан българският празник! Зареден с толкова много смисъл, с толкова много емоция – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост е празникът, даващ пълнокръвност на онова, което наричаме национален дух, изтъкна в  приветствието си кметът Георги Славов.

В чест на светлото дело на братята Кирил и Методий бе отслужен благодарствен молебен.

Шествието завърши на централния площад пред община Ямбол с концерт, организиран от Общински детски комплекс – Ямбол. В празничната програма участваха деца от детския комплекс, от ОУ „Н. Петрини“ и от Детска гадина „Валентина“.