Четири години от откриването на Дневен център за стари хора в село Скалица

На 18 април 2018 година, Дневният център за стари хора в с. Скалица, община „Тунджа“, отбеляза своя четвърти рожден ден. Тържеството премина под надслов „От малки до големи“, като представи приемствеността между поколенията и беше част от празничните прояви по повод Деня на община „Тунджа“ – 22 април.

Празникът споделиха заместник-кметът на община „Тунджа“ Станчо Ставрев, общинският съветник от ОбС „Тунджа“ Костадин Костов и кметът на селото Митко Петков.

Иванка Иванезова – ръководител на Центъра, благодари на ръководството на общината за подкрепата и грижата за възрастните хора на селото, за вниманието, което ежедневно се оказва към тях.

В приветствието си заместник-кметът на община „Тунджа“ Станчо Ставрев подчерта, че във времето на своята дейност, този център е аргументирал значимостта на социалните услуги в общината, защото няма по – голямо благородство от споделената грижа за ближния. Именно грижата и професионалното отношение към хората от третата възраст са най – точната характеристика на тези четири години безусловна подкрепа. Той връчи поздравителен адрес и подаръци от името на кмета на община „Тунджа“ Георги Георгиев.

За гостите беше организирана богата празнична програма, с участието на децата от детска градина „Звездица“, с. Скалица, ученици от местното средно училище „Св. Паисий Хилендарски“, както и потребители на Дневния център в селото.

Присъстващи на празника възрастни хора споделиха, че са много доволни от грижите, предоставени от общината, от богатата културно-развлекателна програма, а храната, която получават, е добре приготвена и в достатъчно количество.

Пъстроцветният и вълнуващ празник завърши с традиционно българско хоро.