Художници преобразиха Су-25 за Деня на авиацията и космонавтиката

Младите художници Даниел Дубаров и Николай Димитров, с които община „Тунджа“ реализира поредица от творчески проекти в населените места преобразиха по уникален и неповторим начин облика на един от самолетите в Авиобаза Безмер.

С велопоход, посветен на Международния ден на авиацията и космонавтиката 12 април и на Деня на „Тунджа”, бе поставено началото на програмата за Празника на община „Тунджа” – 22 април. Организатори са община „Тунджа“ и Авиобаза Безмер.

            Във велопохода се включиха представители на Математическа гимназия „Атанас Радев“, Основно училище „Св. Паисий Хилендарски“, с. Роза и велоклуб „Сокол“. Стартът бе даден пред Математическата гимназия, след което участниците се отправиха към авиобазата.

            По традиция на 12 април- Международен ден на авиацията и космонавтиката, Авиобаза Безмер, организира ден на отворени врати. Всички велосипедисти, гости от с. Болярско и посетители имаха възможност да разгледат самолетите и военната техника от близо и да се запознаят с работата на пилотите.

            Най-интересна за посетителите бе гледката на изрисуваният от художниците Даниел Дубаров и Николай Димитров самолет Су-25, който е на въоръжение в Българската армия и участва в летателната подготовка.

         Финалът беше пред административната сграда на община „Тунджа”, където на участниците бяха връчени плакети.