Храмовете в областта ще бъдат дезинфекцирани, преди предстоящите празници, с това се ангажира Областният медицински съвет

????????????????????????????????????

Областният управител Димитър Иванов и членове на Областния медицински съвет старши комисар Калоян Милтенов, директорът на РЗИ д-р Лиляна Генчева, прокуристът на МБАЛ „Св.Пантелеймон“ Ямбол д-р Димитър Рунков се срещнаха и разговаряха с архимандрит Димитрий, в навечерието на предстоящите християнски празници, относно организацията и мерките в условия на пандемия и извънредно положение.

В храмовете и манастирите в областта се създава организация за безпроблемно посрещане на отбелязването на Цветница и Великден. От църквата очакват хората да чуят техния призив, колкото е възможно по-малко да е струпването в църквите.

За тези, които решават да присъстват на литургиите в празничните дни, самите храмове ще организират спазването на дистанция между хората и честа дезинфекция.

Архимандрит Димитрий поиска и получи съдействието на Областния медицински съвет за осигуряване и извършване на дезинфекция вътре и отвън на основните църкви в Ямбол, манастира в Кабиле и храм-паметника „Александър Невски“ на Бакаджик.